Asociaţia prietenilor

ASOCIAŢIA PRIETENILOR FUNDAŢIEI GAUDEAMUS

În anul 2003 am lansat o chemare adresată foştilor elevi ai Liceului, din care citez :

„ M-am gândit că ar fi bine să înfiinţăm ASOCIAŢIA PRIETENILOR FUNDAŢIEI GAUDEAMUS, care ar putea asigura , măcar în parte, finanţarea cheltuielilor legete de internatul şcolar, administrat de fundaţia noastră. Am convingerea că sunt foarte mulţi sufletişti dintre voi, care ar sprijini realizarea acestui scop. Membrii acestei asociaţii, care va funcţiona sub egida Fundaţiei Gaudeamus, pot fi persoane fizice, dar şi instituţii (asociaţii, fundaţii, interprinderi, firme, etc., în care activează foştii elevi ai Liceului, sau au funcţii de conducere în acestea), care contribuie anual cu suma minimă de 100 de EURO, sau cu o sumă echivalentă în lei. Această sumă se va transfera pe contul Fundaţiei Gaudeamus, sub formă de donaţie. Dacă se solicită, se pot încheia şi contracte de sponsorizare (contribuţia se poate face prin bani, dar şi prin obiecte care se pot folosi la internat).

Fundaţia se obligă ca în toate împrejurările posibile să popularizeze firmele persoanelor fizice, sau instituţiile care sunt membrii asociaţiei noastre.

În acest scop în fiecare an se va redacta un mic caiet care să cuprindă numele tuturor membrilor şi tot ceea ce doresc să comunice despre ei. Predarea acestei publicaţii se va face anual, într-o adunare festivă, la care se va prezenta un material care să cuprindă modul de folosire a donaţiilor, urmată de o masă festivă”

Înfiinţarea ASOCIAŢIEI PRIETENILOR FUNDAŢIEI GAUDEAMUS a avut loc în data de 12 octombrie 2003, cu ocazia aniversării a 10 ani de la crearea Fundaţiei Gaudeamus, la care a fost înmânată şi prima ediţie a caietului.

De atunci, anual are loc această adunare festivă, iar începând cu anul 2006, se trage la sorţi tabloul oferit de către pictorul Sz. Kovács Géza.

În anii petrecuţi de la înfiinţarea APFG, s-a dovedit că fără sprijinul acestei asociaţii de mult trebuia să desfiinţăm internatul şcolar.

În acelaşi timp din donaţiile membrilor, reuşim să sprijinim anual 40 de elevi cu situaţia materială slabă, care nu ar putea continua studiile fără acest sprijin material.

Numărul membrilor diferă de la an la an.

În anul 2008 au făcut parte din asociaţie 7 instituţii şi 56 persoane fizice, din patru ţări, care au sprijinit fundaţia noastră cu bani, sau cu obiecte.

Farkas Miklós

Director

Sighişoara, la 5 februarie 2009.